Wandelen


Aparte ‘eigen’ wandelingen

Onze vakantiehuizen vormen een ideaal vertrekpunt voor langere of kortere wandelingen. In beide huizen vind je een dikke map met allerlei wandelkaarten, maar we vinden het leuk om op deze plek aandacht te vragen voor allerlei ‘eigen’ initiatieven. Vaak direct uit huis, soms even met de auto naar een ander vertrekpunt.

Geniet, adem, voel

Zo kun je onder leiding van de inspirerende yogalerares Ans Sleutjes een ‘Yoga Natuur Wandeling’ gaan maken. Ans brengt je op de mooiste plekjes en onderweg laat ze je lichte yoga oefeningen doen om je lekker open en los te maken. Ook leest ze af en toe spreuken en gedichten voor. ‘Geniet, adem, voel’, dat is haar lijfspreuk. Deze wandelingen duren zo’n twee uur en Ans maakt ze het liefst in de morgen, zo vanaf 9 uur, als de natuur nog helemaal fris is. Wij kunnen je in contact met Ans brengen, zodat je een en ander met haar kunt bespreken. Er kunnen maximaal 10 mensen mee per groepje en de kosten zijn 10 euro per persoon.

Spoorzoeken, zinkmijnbouw, Eli Heimans

Ook kunnen we je in contact brengen met landschapsgeograaf Leo Tillmans. Hij is een enthousiaste wandelgids die de omgeving kent tot in detail en ook alles weet over het ontstaan van het landschap, zowel door natuurlijke processen als door het ingrijpen van de mens. Leo wandelt in kleinere groepen (maximaal 15 personen) en heeft ook allerlei documentatiemateriaal ter beschikking. De kosten zijn 15 euro per persoon. Leo heeft drie bijzondere wandelingen voor ons samengesteld.

1. Spoorzoeken rondom Gemmenich, Moresnet

Thema’s : de oude spoorlijn uit 1870 en de ‘nieuwe’ spoorlijn over de grote brug. De wandeling gaat langs nooit gebouwde stations, verdwenen bruggen en overwegen, vergeten spoorlijnen en de lood- en zinkwinning bij Bleiberg. Deels over zeer mooie en avontuurlijke wandelwegen. Vertrek vanuit Iets Moois/La Colline, duur drie tot vier uur met uitleg onderweg en pauze in Moresnet onder de brug.

2. Zinkmijnbouw rond Kelmis

Thema’s : zink en de zinkmijnbouw, streekhistorie met een echt middeleeuws kasteel. Verdwijngaten en oude mijngangen, open groeves met steenkool en kolenkalk. Wandeling door een sprookjesachtig natuurlandschap waar de sporen van de mijnbouw nog steeds zichtbaar zijn. Vertrek met de auto naar Kelmis, duur 3 uur met picknick in de natuur.

3. In de sporen van Eli Heimans*

Thema’s : Landschapsontwikkeling, groeves, kalksteen, fossielen zoeken, Heimansgroeve en de loop van de Geul. Wandeling door het Vijlenerbos en dan richting Geuldal via interessante en markante landschapselementen. Vertrek vanuit Iets Moois/La Colline, duur drie a vier uur met een pauze in Epen

*Eli Heimans was een bekend natuurbeschermer, in 1911 verscheen zijn ‘ boekje In het Krijtland. Hierin beschreef hij naast de levende natuur van Zuid-Limburg, ook de geologische verschijnselen.

Er volgen hieronder nog meer wandelingen , dus houd ons in de gaten 😉

 


Op zoek naar een vakantiehuis in Zuid-Limburg voor grote groepen, of ook wel een luxe groepsaccommodatie? De bijzondere vakantiehuizen La Colline en Iets Moois staan voor je klaar.

Klanten vonden ons via: vergaderen en overnachten, vergaderen Limburg, bijzondere vakantiehuizen, grote vakantiewoningen Nederland, luxe villa huren Nederland, luxe vakantiehuizen Limburg, luxe vakantiebestemmingen, bijzondere vakantiewoningen Nederland, vakantiehuis grote groepen

La Colline & Iets Moois

Meer weten over La Colline:

 

Meer weten over Iets Moois